Training ‘Wisdom of the Body’

Voor vrouwen die verlangen naar een diepere verbinding met zichzelf en het leven.

Sensitiviteit, vertrouwen en kracht, je hebt het allemaal in je. Hoe zou het zijn om dit vol te ervaren? Om je vrij te bewegen en werkelijk trouw te zijn aan jezelf? Levensenergie door je lijf te voelen stromen? Wisdom of the Body is een training voor vrouwen die hiernaar verlangen. Die meer vanuit hun vrouwelijke essentie willen leven. En een diepere verbinding willen aangaan met zichzelf, vanuit eigenwaarde en zelfliefde.

Thuis komen

Veel vrouwen verliezen iets van het energieke, levenslustige en het vrije. Althans we denken iets kwijt te zijn, maar wat we zoeken is in wezen altijd beschikbaar voor ons. We mogen ons weer herinneren wie we werkelijk zijn. Ontspannen, verzachten en ons lijf weer bewonen. Om welke reden dan ook, komen we vaak vast te zitten in mentale constructies. Wat we geloven en onszelf en anderen vertellen, met bijbehorende emoties, heeft grote invloed op ons. Op ons zelfbeeld, ons mensbeeld en onze ervaringen.

Misschien herken je iets van het volgende? Je voelt van nature aan wat anderen nodig hebben. Je geeft ruimhartig – aandacht, steun en liefde – , soms meer dan goed voor je is. Je bent gewend geraakt je te richten op anderen. Je doet jezelf kleiner voor dan je werkelijk bent, of je maakt jezelf groter, in de hoop dat iets anders verborgen blijft. Je onderdrukt pijn, lichamelijke spanning of emoties. Of je wordt soms volledig in beslag genomen door emoties en negatieve gedachten.

Wat je ook tegenkomt in jezelf, het zijn momenten die vragen om bewustzijn. Om vertragen, verzachten en afstemmen op jouw lijf. Je lijf is een prachtig instrument om in het NU te ervaren wat klopt, waar het stroomt en waar op dit moment een grens ligt. Daar waar gedachten maakbaar zijn, liegt ons lichaam nooit. 


Zakken, zakken, zakken

Wisdom of the Body is als een reis door jezelf. We dalen af, ontspannen en zijn bewust aanwezig. Dat doen we met ademhaling, oefeningen uit yoga en Do-In yoga, meditaties, visualisaties en dans. De oefeningen zijn effectief, eenvoudig en ook thuis toepasbaar. Ze zijn geïnspireerd door een taoïstische bewegingsleer en filosofie, en beogen ook het zelfhelend vermogen van ons lichaam aan te spreken. Aan bod komen thema’s als: vertrouwen, loslaten, verzachten, grenzen stellen, verbindend communiceren, verblijven in het niet-weten en zelfliefde.

Diepe verbinding

De training is bedoeld voor vrouwen die willen gaan leven vanuit eigenwaarde en zelfliefde. Je reikt uit naar anderen – je partner, gezin, vrienden – vanuit een diepe verbinding met jezelf. Het programma Wisdom of the Body brengt jou

Een cadeau aan jezelf

De training bestaat uit 8 ochtenden in een kleine groep van 8 tot 12 vrouwen. Data worden weer ingepland zodra mogelijk.

De kosten zijn 372 euro excl. btw. Je ontvangt hiervoor professionele begeleiding, mijn oprechte aandacht, commitment en humor.

Wisdom of the Body brengt jou hoe dan ook dichter bij jezelf. De oefeningen zijn praktisch en helend. En de training kan aangevuld worden met persoonlijke coaching.

Heb je vragen over het programma of wil je vrijblijvend kennismaken? Leuk, ik spreek je graag.

"You’ve gotta dance like there’s nobody watching"

William W. Purkey

Heb je een vraag of wil je mij ontmoeten?

06 41624001

Wat anderen ervaren

“Er is ruimte gegeven aan alles wat er is. Dat was zeer prettig. Ik ben gaan luisteren naar mijn lijf, zonder oordeel. Ik heb echt zelf leren ervaren hoe het anders kan. Nu weet ik me te openen en mild te zijn voor mezelf. En ben ik gaan leven vanuit liefde en innerlijke rust. In plaats van moeten staat nu genieten van het leven centraal.”

Cisca

“Door in mijn lijf te voelen hoe iets is voor mij, in plaats van het in mijn hoofd te beredeneren, leer ik om keuzes te maken en gedrag te vertonen waarmee ik écht uitdrukking geef aan wie ik ten volste ben.”

Manou